Nieuws 2018

16 september
Vandaag vond de BOL onder alweer geweldige weersomstandigheden plaats.
Het wandelen had dubbel zoveel deelnemers als vorig jaar. Op de cross iets minder deelnemers, vooral veroorzaakt door de afzegging van een aantal bedrijven teams.
Van iedereen horen we lovende woorden over het parcours zelf. 
Helaas waren er nog al wat klachten over de route aanduiding. De route was vanochtend nog gecheckt en in orde bevonden. 
Naar aanleiding van de klachten hebben we de route achteraf weer gecheckt en hebben geconstateerd dat er in het westelijke deel van de uiterwaarden de witte routebordjes waren verdwenen. Vandalisme!. Het plezier van veel lopers is daardoor bedorven. 
Op dat gedeelte zijn een aantal lopers van de route geraakt en hebben daardoor geen juiste klassering kunnen realiseren. De organisatie heeft daarom besloten om voor de 5 km geen klassement op te maken. 
Wij bieden iedereen daar oprechte excuses voor aan. Tegen dit soort vandalisme is moeilijk op te boksen. Voor de volgende keer overwegen we om dit uit te sluiten door mensen op strategische plekken langs het gehele parcours te posteren, die de lopers de route wijzen.
Veel lopers en wandelaars geven aan uitermate genoten te hebben en er een volgende keer zeker weer bij te zullen zijn.

11 september
Vandaag is in de uiterwaarden de route brandnetelvrij gemaakt en dus kan er gerust in korte broek gelopen worden.

9 september
De nieuwsbrief met de laatste informatie is verstuurd. Niet ontvangen? laat het weten via email naar beuningseoeverwalloop@gmail.com en we sturen hem alsnog.
De weersvooruitzichten zijn goed.
Voorinschrijven kan tot en met a.s. donderdag.

6 september
Er hebben zich een aantal teams teruggetrokken waardoor er onvoldoende teams zouden mee doen voor een mooie competitie. Daarom is besloten om de teamcompetitie af te gelasten. De betrokkenen zijn geïnformeerd.
Als spin off hiervan zal er een handmatige tijdregistratie met een wedstrijdklok zijn en niet automatisch met behulp van chips. 

22 augustus
Door de mooie en droge zomer en de nog steeds aanhoudende droogte is het pontje Slijk Ewijk - Beuningen uit de vaart en zal deze ook op 16 september nog niet in de vaart zijn. 
We zijn daardoor genoodzaakt om de wandelroute aan te passen. 
Het is gelukt om alle mooie plekjes zoals we dit jaar hadden gepland erin te houden.
De langste afstand is wel ietsje langer geworden, maar met de twee routeverkorters toch nog steeds door iedereen te doen. 
De afstanden zijn daarmee gekomen op 29 km, 23 km en 15 km. voor de route zie de parcours pagina van de site

5 augustus
Terug van vakantie en meteen weer aan de slag om de BOL goed voor te bereiden. 
Een nieuwe poster gemaakt voor de sandwich borden die vanaf 2 september geplaatst zullen worden. zie face book of de Flyer pagina.
De vergunningen zijn tijdens de vakantie rond gekomen. We liggen goed op schema. 

15 Juli 2018
De wandelroute zal in tegenstelling tot eerder gemeld toch aangepast worden en wordt nog mooier en gevarieerder.
Het meest westelijke deel, ten westen van de Tarcitus  brug wordt vervangen door een meer oostelijk deel dat het klompenpad zal volgen. Je wandelt nu door het historische volledig overgroeide Weurtsche Straatje, langs de nieuw aangelegde Waal-oever en ook is er de speciale beleving van wandelen over land met hoogstaande Mais.

7 Juli 2018
Het wandelen zal starten om 7:30 uur. Een half uur eerder dan vorig jaar.
Tevens zal de route in de andere richting gewandeld worden. De pleisterplaats bij de Pannenkoekenbakker in Slijk-Ewijk komt daarmee op een veel gunstiger moment.

16 Juni 2018
Het voor-inschrijven is actief. Zie pagina Inschrijven.
Mini's doen gratis mee. Onder begeleiding van mamma, pappa, opa, oma of iemand  beleef je ook de BOL door zelf mee te doen. 
En hoe leuk is het om je eerste hardloop diploma te krijgen. Ben je nog geen 4 jaar en zelfs al lig je nog in de kinderwagen dan kun je gewoon mee doen.
Je hoeft je niet in te schrijven. Kom op zondagochtend 16 september naar de Weeropper en even voor 10:00 uur is de start.


10 Juni 2018
Op 15 juni gaat het voor-inschrijven van start. Volg de link op de pagina inschrijven.

De start finish locatie en ook de cross-parcoursen zijn dit jaar gewijzigd.
We starten en finishen bij de Weeropper. Daar is meer ruimte en bij slecht weer kan iedereen zich binnen droog voorbereiden op de wedstrijd.

De cross-parcoursen volgen grotendeels het klompenpad en er wordt gebruik gemaakt van de permanent aanwezige bruggetjes en overstapjes over de afrasteringen. Dit geeft het crossen een speciaal en bijzonder tintje. De parcoursen zijn zo mogelijk nog gevarieerder dan voorheen.
De korte cross van 5 km is ietsje minder zwaar dan voorheen, de lange cross van  13 km is ietsje langer dan voorheen.

De kids afstanden zijn op verzoek ietsje langer geworden en is een mooie ronde (of twee) door de boomgaard.

We overwegen nog om een extra onderdeel toe te voegen voor de mamma's, pappa's, opa's, oma's om samen met hun mini's, kinderen tot 4 jaar, deel te nemen. Dit zal dan een rondje van 150 meter worden over het erf en door de fruitschuur. Binnenkort meer hierover.

April
We zijn weer volop bezig met het organiseren van de BOL 2018.
Dit jaar geheel nieuwe cross-parcoursen. Gebruikmakend van het klompenpad zijn er meer en zo mogelijk nog mooiere parcoursen mogelijk.
Er is een extra dimensie toegevoegd: We gaan overstapjes gebruiken om afrasteringen te passeren. 
Er komt een 5 km cross die wat minder zwaar is en een 13 km cross die wat zwaarder zal zijn. 
Het kids-parcours gaat  door de boomgaard.
Het wandelparcours zal weinig aanpassingen kennen. Doordat de tocht dit jaar officieel bij KNWB geregistreerd staat verwachten we een grotere deelname.

De start/finish is verplaatst en zal bij de Weeropper zijn. (Kloosterstraat 17)