Nieuws 2018

15 Juli 2018
De wandelroute zal in tegenstelling tot eerder gemeld toch aangepast worden en wordt nog mooier en gevarieerder.
Het meest westelijke deel, ten westen van de Tarcitus  brug wordt vervangen door een meer oostelijk deel dat het klompenpad zal volgen. Je wandelt nu door het historische volledig overgroeide Weurtsche Straatje, langs de nieuw aangelegde Waal-oever en ook is er de speciale beleving van wandelen over land met hoogstaande Mais.

7 Juli 2018
Het wandelen zal starten om 7:30 uur. Een half uur eerder dan vorig jaar.
Tevens zal de route in de andere richting gewandeld worden. De pleisterplaats bij de Pannenkoekenbakker in Slijk-Ewijk komt daarmee op een veel gunstiger moment.

16 Juni 2018
Het voor-inschrijven is actief. Zie pagina Inschrijven.
Mini's doen gratis mee. Onder begeleiding van mamma, pappa, opa, oma of iemand  beleef je ook de BOL door zelf mee te doen. 
En hoe leuk is het om je eerste hardloop diploma te krijgen. Ben je nog geen 4 jaar en zelfs al lig je nog in de kinderwagen dan kun je gewoon mee doen.
Je hoeft je niet in te schrijven. Kom op zondagochtend 16 september naar de Weeropper en even voor 10:00 uur is de start.


10 Juni 2018
Op 15 juni gaat het voor-inschrijven van start. Volg de link op de pagina inschrijven.

De start finish locatie en ook de cross-parcoursen zijn dit jaar gewijzigd.
We starten en finishen bij de Weeropper. Daar is meer ruimte en bij slecht weer kan iedereen zich binnen droog voorbereiden op de wedstrijd.

De cross-parcoursen volgen grotendeels het klompenpad en er wordt gebruik gemaakt van de permanent aanwezige bruggetjes en overstapjes over de afrasteringen. Dit geeft het crossen een speciaal en bijzonder tintje. De parcoursen zijn zo mogelijk nog gevarieerder dan voorheen.
De korte cross van 5 km is ietsje minder zwaar dan voorheen, de lange cross van  13 km is ietsje langer dan voorheen.

De kids afstanden zijn op verzoek ietsje langer geworden en is een mooie ronde (of twee) door de boomgaard.

We overwegen nog om een extra onderdeel toe te voegen voor de mamma's, pappa's, opa's, oma's om samen met hun mini's, kinderen tot 4 jaar, deel te nemen. Dit zal dan een rondje van 150 meter worden over het erf en door de fruitschuur. Binnenkort meer hierover.

April
We zijn weer volop bezig met het organiseren van de BOL 2018.
Dit jaar geheel nieuwe cross-parcoursen. Gebruikmakend van het klompenpad zijn er meer en zo mogelijk nog mooiere parcoursen mogelijk.
Er is een extra dimensie toegevoegd: We gaan overstapjes gebruiken om afrasteringen te passeren. 
Er komt een 5 km cross die wat minder zwaar is en een 13 km cross die wat zwaarder zal zijn. 
Het kids-parcours gaat  door de boomgaard.
Het wandelparcours zal weinig aanpassingen kennen. Doordat de tocht dit jaar officieel bij KNWB geregistreerd staat verwachten we een grotere deelname.

De start/finish is verplaatst en zal bij de Weeropper zijn. (Kloosterstraat 17)